Retuširanje družinskih fotografij

Retuširanje družinskih fotografij

KAJ POMENI RETUŠIRANJE DRUŽINSKIH FOTOGRAFIJ?

Retuširanje družinskih fotografij

 • Osnovna in popolna korekcija barv in svetlobe na fotografiji,
 • izboljšava ozadja fotografij (odstraniti sence ali neprivlačne predmete iz ozadja, ali popolnoma
  sprememba ozadja fotografije.),
 • korekcija ostrine,
 • korekcija rdečih oči,
 • izbris mozoljev / madežev / gubic/ ostalih nepravilnosti na koži,
 • podočnjake,
 • beljenje zob,
 • urejanje telesa (preoblikovanje telesa),
 • montaža delov telesa ali oseb.

Barvna in svetlobna korektura

To je odličen primer osnovnega retuširanja. Ni bistvenih sprememb, samo poudarjanje ali korekcija barv in svetlobe na vaših fotografijah. Male spremembe po katerem bodo vaše fotografije izgledale še bolj profesionalno.

Portretno retuširanje

Eden najpomembnejših delov urejanja fotografij.

Beljenje / popravljanje zob

Nasmejane slike so vedno videti ljubko. Resnični nasmeh pa ima na fotografijah največji pomen. Sicer nismo zobozdravniki, vendar se boste po sodelovanju z nami lahko odlično nasmehnili.

Odstranjevanje gub

S profesionalno obdelavo lahko zmanjšamo vidne globoke gubice. Fotografiran obraz bo videti vsaj 5 let mlajši.

Lasje, ustnice, kore za oči so bistvenega pomena

Fotografsko retuširanje omogoča, da spremenite ali osvetlite svojo barvo las kadarkoli želite. Ste po fotografiranju presenetljivo opazili, da želite imeti bolj svetle ali bistre oči? Želite, da vaše ustnice izgledajo precej ali malo svetlejše oziroma so obarvane z drugačno barvo šminke? Vse bo storjeno. Še več – priljubljena tehnika retuširanja za izboljšanje poročnih portretov je tudi glajenje in zgoščevanje las.

Odstranjevanje ozadja in motečih elementov

Kaj lahko uniči vsako družinsko fotografijo? Vsekakor so to neustrezna ozadja ali moteči elementi v ozadju. Tako je odstranjevanje ozadja in motečih elementov še posebej priljubljena tehnika pri izboljšanju fotografij na prostem. S pomočjo le te bomo izbrisali vse nepotrebne predmete iz ozadja fotografije.

Urejanje telesa

Ženske bodo zagotovo podprle to idejo. Tehnika retuširanja za izboljšanje postave je lahko nesporno bistvena, da skrije majhne “skrivnosti”, s katerimi nismo popolnoma zadovoljni. Obstaja več kot ena vrsta manipulacije s telesom. Prva vključuje prilagoditve, ki so povezane z obrazom in druga – retuša celotnega telesa. Pri obdelavi družinskih fotografij se tako pogosto uporablja preoblikovanje, s čimer lahko noge izgledajo daljše, nekatere osebe pa imajo s pomočjo te tehnike celo bolj vitko postavo.