Odstranjevanje / dodajanje ozadja

Odstranjevanje / dodajanje ozadja

KAJ POMENI MENJAVA OZADJA?

Odstranjevanje ozadja ali brisanje napak iz fotografije

Odstranjevanje ozadja je ena od osnovnih tehnik retuširanja in se uporablja povsod. To je tehnika, ki omogoča stranki, da se znebi neprimernega ozadja z nepravilnostmi in ga preprosto želi nadomestiti z drugim ozadjem. Če nam zaupate vaš cilj, se bomo potrudili, da vam bomo pomagali odstraniti ali nadomestili izbrano ozadje na način, ki ga potrebujete.

Sprememba ozadja

Obstajajo različne vrste ozadja, ki jih lahko izberete. Fotografije oseb in izdelkov za komercialne namene na belem ozadju so najbolj priljubljene. Prava izbira ozadja ima težko vlogo. Kako narediti ozadje pregledno? Prozorno- transparentno in belo ozadje sta najboljši izbiri za poudarjanje predmeta. Z lahkoto lahko izrežemo osebo ali izdelek iz trenutnega ozadja in ga prenesemo na željeno ozadje.

Refleksija in sence

Obstaja veliko trikov v retuširani fotografiji, ki služi kot sredstvo za pridobivanje vaše pozornosti. Torej, senčenje nad nekim izdelkom je eden od njih. Takšne prilagoditve lahko dokažejo, da je vaš izdelek na višji ravni kot drugi. Najpogosteje se uporabljajo 3 različne vrste senc: naravno senco, abstraktno senco in senco refleksije. Prva možnost je enostavna, refleksijske sence pa lahko dajo malo glamurnega učinka.