Izrez in montaža oblačil – nevidna lutka

Izrez in montaža oblačil – nevidna lutka

KAJ POMENI IZREZ IN MONTAŽA OBLAČIL?

Izrez in montaža oblačil do popolne celote

Nudimo 4 običajne možnosti izreza in montaže na fotografijah oblačil:

 • Izrez oblačila fotografiranega ravno položenega na studijskem ozadju,
 • izrez in montaža oblačila fotografiranega na obešalniku,
 • izrez in montaža oblačila fotografiranega na izložbeni lutk,
 • izrez in montaža oblačila fotografiranega na modelu (lutka-model).

 

Nadaljne storitve urejanja fotografij oblačil:

 • Menjava ozadja,
 • odstranjevanje madežev iz oblačil,
 • praktično likanje nagubanih oblačil,
 • brisanje nezaželenih predmetov na fotografiji,
 • spreminjanje barve oblačil,
 • kompozicijska poravnava oblačila (pravilna višina ramen, pazduh, rokavov, ovratnika, ujemanje širine rokavov, ujemanje vrzeli med rokavi in torzom, torzo, ki je pravilne oblike),
 • montaža.

»Nevidna« lutka

Je najpogostejša in najboljša tehnika za predstavitev samostojnega izdelka, v našem primeru je to kos oblačila. Izložbene lutke omogočajo, da vaši izdelki – oblačila zadržijo pravilno obliko, kar lahko naredi fotografijo izdelkov bolj profesionalno in dosledno, s čimer se povečuje njihova prodajnost. Na prvi pogled se lahko to vrsto fotografije zdi težko reproducirati, saj je proces retuširanja zahteven, ker je končna fotografija izdelka sestavljena in montirana iz 2 do 4 fotografij. Pomembno je razumeti, da se izdelki na lutkah morajo pravilno fotografirati, da bo postprodukcijski proces do končnega izdelka uspešen. Tukaj vam lahko pomagamo tudi mi, saj se poleg retuširanja ukvarjamo tudi s profesionalno fotografijo. Več na naši spletni strani: www.tanjazrinski.com.

Nudimo možna 2 načina:

1. Oblačenje živega model

Eden od najpogostejših procesov modne fotografije je uporaba modelov ali manekenk, ki predstavljajo edinstveno obliko in se jim prilega izbran izdelek. Trgovci, predvsem spletnih trgovin pa se velikokrat odločijo, da bodo svoje izdelke predstavljali brez modelov.

Da bi ustvarili iluzijo “nevidnega manekena”, bomo fotografirati vaš izdelek, ki ga nosi model ali manekenka iz več zornih kotov.  Če se odločite za uporabo pravega modela, mora oseba uporabi statični položaj, z rokami navpično navzdol in rahlo stran od telesa, kot je prikazano na fotografiji. Poleg tega si mora dolge lase povezati tako, da ne ovira izdelek. Te podrobnosti bodo olajšale urejanje slik.

2. Oblačenje izložbene lutke

Najboljša lutka za oblačenje in izrez izdelka je prav tako v statičnem ravnem položaju z rokami navpično ob telesu, rahlo stran od telesa in ravno postavljenimi z zelo rahlo razširjenimi nogami. Fotografiramo jo iz različnih kotov, na način kako želimo izdelek prikazati kupcem po dokončanem izrezu in montaži.